Paardendekens

Wassen van de paardendekens

Het regelmatig reinigen en herstellen van uw paardendeken of ponydeken zal u helpen de levensduur van het paardendeken te verlengen, ervoor zorgen dat uw paard het comfortabel heef en uiteindelijk zal het u geld doen besparen.

Na het wassen is het aangeraden om zo snel mogelijk de dekens te laten herstellen bij een scheur of beschadiging, wat ook mogelijk is bij ons na een wasbeurt.

In ons wassalon kunt u zelf uw dekens wassen en drogen en dit in onze speciaal uitgeruste machines met automatische dosering van aangepast wasmiddel + voorspoeling vooraf voor paardendekens en speciale wasprogramma’s voor grote stukken.

Het laten wassen of zelf wassen in ons wassalon van paardendekens heeft duidelijk een aantal voordelen: u bent zeker van het gebruik van de juiste producten en behandeling van uw deken. En als u alles bij elkaar telt (elektriciteit, tijd, water, de juiste producten die erg duur zijn in aankoop, het risico dat uw wasmachine stuk gaat, kans op verstoppingen van uw afvoerleiding, …) is het laten wassen van een paardendeken niet eens zo duur.

Was steeds uw paardendekens als u ze voor enkele maanden opbergt!

Waterafstotend maken van uw dekens kan enkel door ons gebeuren, daar wij dit met een aangepast programma doen en met speciaal product.

U maakt best een afspraak om het deken in het wassalon in ontvangst te nemen. Voor meer informatie bel naar: +32 (0)4 76 68 07 05 of contacteer ons.

Tips

  1. Het regelmatig wassen van uw paardendekens zal huidirritatie, schimmels, parasieten en luizen en de vorming ervan vermijden. Zo vermijdt u verspreiding van ziektes of infecties.


  2. De isolerende en ademende werking van uw deken blijft behouden.


  3. Het welzijn, comfort en de hygiƫne van uw paard. Regelmatig wassen verwijdert alle insecten, vliegen, eitjes vuil, urine en resten van uitwerpselen.


  4. Borstel steeds de haren uit je deken voor het wassen. Wassen alleen verwijderd niet alle haren.

Borstelen

Een belangrijk advies dat we nog kunnen meegeven is om uw deken ten alle tijde goed te onderhouden en regelmatig af te borstelen om zo vuil te verwijderen.

Borstel dekens enkel wanneer ze droog zijn. Een nat deken borstelen zal ervoor zorgen dat het vuil in het materiaal van het deken zal trekken. Paardendekens zijn vaak erg duur, en zorg voor dragen zal de levensduur met jaren verlengen.